Thursday, August 13, 2015

Geamurile tripan o solutie impotriva poluarii fonice



Sunt de acord ca sunetele sunt parte integranta in viata noastra, dar la fel de adevarat este ca daca unele ne incanta auzul, altele ne irita, ne agita sau nu ne lasa sa ne bucuram de somnul odihnitor pe care-l meritam dupa o zi plina. Oamenii de stiinta au introdus conceptul de "poluare fonică" de care toti locuitorii orasului  sunt intr-o oarecare masura afectati.

Sunetul ne insoteste chiar inainte de a ne naste, deoarece primul lucru pe care il auzim sunt bataile inimii mamei noastre care au un efect calmant. Altfel stau lucrurile cand suntem nevoiti sa ascultam certurile vecinilor, zgomotul masinilor sau al trenurilor si muzica la o ora la care ne dorim sa fim deja in lumea viselor, dar nu putem. Nu stiu cati dintre noi suntem constienti de faptul ca zgomotul poate influenta starea de sanatate in cazul in care depaseste volumul admisibil. Dupa cum bine stiti volumul acestuia se masoara in decibeli (dB). In mod normal, zgomotul nu trebuie sa depaseasca 40 dB, iar o usoara crestere ar putea avea tot felul de urmari: tulburari de somn, stari de oboseala, poate cauza scaderea productivitatii si sa ne faca mai nervosi.

In functie de timpul de expunere la zgomot care incalca "ceasul" nostru intern, putem suferi de forme mai usoare sau mai severe de stres. Totusi ce e de facut pentru a tine zgomotul in frau si a ne proteja sanatatea? 

Dupa parerea mea o solutie ideala in acest sens ar putea consta in geamurile tripan, care sunt de fapt o noua generatie de termopane, care in loc de doua foi de sticla au trei, motiv pentru care zgomotul de afara se resimte la o intensitate mai mica si suportabila urechilor noastre, asadar am putea spune ca sunt foarte bune izolante fonic. Singura dumneavoastra problema ar fi sa alegeti tipul de sticla al acestor geamuri, despre care va puteti face o idee cu ajutorul acestui filmulet.


Eu as opta pentru sticla laminata pentru ca este rezistenta, reduce sunetul, protejeaza mai bine in cazul unei explozii si a intrarilor fortate. 

Pe Klador.ro am vazut astfel de geamuri si o superba tamplarie PVC cu aspect de lemn, care pur si simplu iti incanta privirea prin forma si culoare si mai mult decat atat, are nenumarate avantaje cum ar fi :
  • durabilitatea
  • izolarea fonica
  • securitatea
  • usurinta in intretinere
  • reducerea pierderilor de energie si utilizarea eficienta a acesteia

Sunt extrem de incantata ca ma pot bucura de ferestre eficiente termic, care pot sa imi ofere totodata protectie impotriva zgomotului si sa-mi imbunatateasca calitatea somnului, implicit a vietii.
Declara si tu razboi poluarii fonice si fii un invingator!

2 comments:

  1. Pe mine ma tenteaza teribil geamurile tripane, mi-ar rezolva mai multe probleme.

    ReplyDelete
  2. O inventie de care aveam mare nevoie , bravo.

    ReplyDelete